Mina hundar

När jag för några år sedan skulle köpa min första hund i vuxen ålder hade jag först svårt att bestämma mig för vilken ras jag helst ville ha. Det finns trots allt oerhört många hundraser att välja mellan och jag hade ingen aning om vilken jag ville ha. Det enda jag visste när jag skulle köpa en hund var att jag inte ville köpa en cocker spaniel igen. Jag älskade min cocker spaniel som jag hade när jag var mindre, men nu kände jag att jag ville prova att ta hand om en ny hundras. När jag skulle bestämma mig frågade jag många av mina vänner som hade hundar, såg till att träffa deras hundar samt andra hundar för att kunna känna efter vilken hundras jag helst ville ha. Det slutade med att jag köpte en american staffordshire terrier. Efter ett tag bestämde jag mig för att köpa en hund till och då blev det ytterligare en american staffordshire terrier.

Egenskaper hos hundarna

Trots att mina hundar båda är samma ras så har de en del olika egenskaper, samt några gemensamma. De gemensamma egenskaperna är att båda mina hundar är oerhört vänliga, nyfikna och gillar rörelse. Det är ingen av hundarna som har svårt för att träffa nya människor, utan de älskar att hälsa på nya människor som de stöter på. Jag brukar dock vara oerhört noggrann med att fråga personen som de vill hälsa på om den personen faktiskt vill hälsa. Jag tycker att det är väldigt respektlöst av de hundägare som släpper sina hundar lösa och låter dem springa fritt fram till människor som de inte känner. Hundägaren kanske litar på sin hund, men han eller hon har trots allt ingen aning om hur hunden kommer att bete sig mot den nya personen som hunden möter. Nåväl, egenskaper som skiljer sig mellan mina två american staffordshire terriers är att den ena som heter Ellie är lite mer envis än Lea och hon vill prompt få sin vilja igenom. Samtidigt är Ellie den som helst vill mysa och sova i min säng tillsammans med mig. Lea å andra sidan är lite mer busig än vad Ellie är. Det bästa Lea vet är nämligen att leka och hon gör det gärna tillsammans med mig eller med andra hundar.

Många promenader

Ibland tycker jag att det kan vara roligt att leka i min trädgård med mina hundar. Det gör jag dock mest för att de tycker att det är roligt, framförallt Lea. Däremot vet jag att de är viktigt med motion och det krävs mer än så för att de ska vara nöjda. Jag brukar därför börja morgonen med att gå en långpromenad med mina hundar och det är en fantastisk stund på dagen. Det är så härligt att börja morgonen med en promenad tillsammans med mina fina hundar. Jag brukar sedan gå hem från jobbet på lunchen och gå ytterligare en promenad med dem. Sedan avslutar vi dagen med att gå ytterligare en långpromenad innan vi ska gå och lägga oss.