Rasens ursprung och historia

Idag finns det oerhört många olika hundraser och det är absolut inte lätt att känna till dem alla eller vad skillnaderna är mellan raserna. Många hundraser liknar varandra mycket och kan till och med vara exakt samma hund bara det att hundrasen kallas för två olika saker. För dig som kan lite mer om hundar kanske american staffordshire terrier känns som en självklar ras för dig som du har mycket kunskap om. Om du däremot inte känner till så mycket om hundar kanske du undrar vad en american staffordshire terrier är för hundras? Faktum är att denna hundras brukar kallas för amstaff. En american staffordshire terrier är alltså samma hundras som amstaff. Denna fantastiska hundras har en spännande historia och härstammar från en annan härlig hundras.

Härstammar från pitbullterriern

Denna fantastiska hundras härstammar från pitbullterriern. Det finns säkert de som inte har hört talas om american staffordshire terrier hundar heller, men för er kan jag berätta att denna hundras härstammar från pitbullterriern. Oavsett om du kan mycket om hundar eller ej så är oddsen relativt stora att du har hört talas om rasen pitbullterriern. Faktum är att pitbullterriern i sin tur uppstod genom en korsning mellan en terrier och en bulldog för mer än 200 år sedan. I och med att american staffordshire terrier hundar härstammar från pitbullterriern så finns det en del inbillningar om att american staffordshire terrier är en aggressiv kamphund. Från början var american staffordshire terrier en kamphund, men idag avlas den främst fram för egenskaper som gör den till en alldeles utmärkt familjehund. Mina två american staffordshire terriers har träffat flera barn och äldre människor och de älskar att leka med både barn och vuxna. Det är alltid lika fint att se hur vänliga och försiktiga hundarna är mot barn.

Var kommer namnet ifrån?

American staffordshire terrier har fått just detta namn då den har ett nära släktskap och därmed liknar den engelska staffordshire bullterriern, som många av er säkert känner till sedan tidigare. I och med att american staffordshire terrier och amstaff är två namn för exakt samma ras går det dock lika bra att kalla hunden för amstaff istället för american staffordshire terrier om det känns lättare.

Egenskaper hos en american staffordshire terrier

I och med ursprunget som american staffordshire terriers har besitter de flera trevliga egenskaper. En american staffordshire terrier är bland annat glad, stabil, självsäker och envis. Att du springer på en american staffordshire terrier som är rädd och otrygg är inte särskilt sannolikt. Denna hund gillar att vara med där det händer saker och kräver därför en del uppmärksamhet och aktivitet av sin ägare. American staffordshire terrier rekommenderas främst till en person som kan lite mer om hundar och att den kräver en viss stabilitet och en konsekvent uppfostran är några saker man ska tänka på när man skaffar en amstaff. Att gå på en kurs, trots att du redan kan mycket om hundar, skadar inte när du skaffar en american staffordshire terrier. Det är alltid bra att kunna mer om hunden du äger och även var den härstammar från.