Tänk på det här om du vill skaffa en Amstaff

Har du blivit sugen på att skaffa en hund, närmare bestämt en amstaff? I så fall finns det en del saker som är bra att känna till. Om du känner någon som är ägare till en amstaff har du säkert skaffat dig en uppfattning om vad det innebär att äga en, men om du inte har det så kan det vara bra att få lite information. Amstaffen är trots allt en hund som inte direkt sköter sig själv, utan som behöver en del uppmärksamhet och tid. Det går absolut bra att köpa en amstaff som första hund, men som alltid är det en fördel om du tidigare har ägt någon typ av hund, även om det inte är en amstaff. Du kan trots allt inte ha för mycket erfarenhet och kunskap och desto mer förberedd du är desto bättre är det.

Egenskaper

Det finns en hel del fördomar kring just rasen amstaff, men faktum är att det är en mycket social och trevlig familjehund. Det enda kravet är att familjen har ett intresse och kan lägga ner tid på hunden så att den blir tillfredsställd och uppfostrad på ett bra sätt. Amstaffen är både glad, envis, modig samt stabil. Om du skaffar en amstaff som visar sig vara rädd så är det något som är högst ovanligt. Amstaffen är dessutom social och nyfiken och trivs därför med att umgås med människor och andra djur. Det är viktigt att den får uppmärksamhet och får vara med där det händer saker. Att bara ligga och sova bort hela dagarna är inte något som amstaff-hundar vanligtvis gör. Om du väljer att köpa den fantastiska hundrasen amstaff så kan det vara bra att veta att den har ett stort behov av att vara nära människor, samt att hunden sällan underkastar sig andra hundar.

Hälsa och omhändertagande

När det gäller hälsa så är amstaffen vanligtvis en frisk ras. Det brukar alltså inte vara några stora problem med att ta hand om en amstaff när det gäller hälsan. De problem som oftast förekommer med hälsan är klåda, allergier och utslag. Det händer även att korsbanden hos amstaff-hundar skadas, men detta är inte så vanligt. Oftast slipper du att tänka på sjukdomar och hälsomässiga problem när det gäller amstaff. Det är alltid viktigt att veta vilka föräldrar hunden har då det påverkar hälsan hos hunden som du köper.

I och med att en amstaff-hund kräver en stadig och konsekvent uppfostran lämpar den sig bäst för en person som kan en del om hundar. Däremot är det såklart möjligt att köpa den som första hund också, så länge du läser på innan och vet vad du ska tänka på. Ett bra tips är att gå en kurs med din hund så att du lär dig mer om hur du uppfostrar din amstaff på bästa sätt. Oavsett om du haft hund tidigare eller ej; desto mer tid och intresse desto bättre.