Vanliga sjukdomar och andra hälsoproblem för amstaff

På samma sätt som att människor då och då får problem med hälsan, så får även hundarna det. En del hundar har mer problem med hälsan än vad andra hundar har. Det skiljer sig dels från hund till hund, men även från ras till ras. För vissa raser är det mer vanligt att vissa typer av hälsoproblem förekommer och för andra hundar är det mer vanligt att andra hälsoproblem förekommer. Som tur är så är amstaff en av de hundraser som vanligtvis inte har så stora problem med hälsan. Självklart finns det en del hälsoproblem och sjukdomar som amstaff-hundar ibland råkar ut för, men inte särskilt många i jämförelse med vissa andra hundraser.

Klåda, utslag samt allergier

För det mesta är amstaffen en frisk hundras och har inte särskilt stora problem med hälsan. Precis som andra hundar så kan amstaffen däremot få klåda, utslag och olika allergier. Dessa åkommor drabbar dock inte bara amstaff, utan kan förekomma hos alla hundraser. På samma sätt som att människor har allergier och utslag råkar amstaff ut för samma sak. Det man kan göra om man misstänker att ens amstaff har någon av dessa åkommor är att uppsöka en veterinär. Det är alltid bättre att ta det säkra före det osäkra så för att säkerställa att det inte är något allvarligt kan det var bra att prata med en veterinär.

Korsbandsskador

Något som en amstaff hund kan råka ut för är korsbandsskador. Även människor kan råka ut för korsbandsskador och när en amstaff-hund råkar ut för detta kan det vara bra att uppsöka en veterinär. Vanligtvis märks denna typ av skada genom att hunden haltar och har uppenbart ont i något av benen. Det finns olika grader av korsbandsskador, antingen kan korsbandet vara skadat eller så är det brutet. Om korsbandet är av krävs vanligtvis en operation för att hunden ska bli helt bra igen.

Cerebellär ataxi

En rassjukdom som amstaff kan råka ut för är cerebellär ataxi. Denna sjukdom innebär att hunden är ostadig, samt att den har svårt att koncentrera sig. Dessvärre är detta en neurologisk sjukdom som inte går att bota. I början av denna sjukdom är det inte säkert att du märker så tydliga symptom, men de uppdagas mer och mer med tiden. Denna sjukdom resulterar till slut i att hunden inte kan gå och vanligtvis väljer hundägare att avliva hunden innan detta sker.